Іспанського єпископа, який зрікся сану заради письменниці еротичних романів, позбавили повноважень

Новелл одружився зі своєю обраницею 22 листопада
Скріншот: euronews (en español) / YouTube
Іспанського єпископа Гав'єра Новелла, який відмовився від сану заради стосунків із 38-річною письменницею еротичних романів із сатанинським підтекстом Сільвією Кабальйоль, позбавили прав і функцій, властивих єпископам католицької церкви.

Про це йдеться у заяві єпископства Сольсони (муніципалітет у Каталонії), яку було оприлюднено 11 грудня.

У заяві йдеться, що 22 листопада 52-річний Новелл уклав цивільний шлюб із психологинею та письменницею Кабальйоль.

Цей факт у єпископстві вважають серйозним і пояснюють, що будь-якого священнослужителя, який бажає одружитися, навіть якщо йдеться лише про цивільний шлюб, мають позбавити повноважень.

"Це означає, що Гав'єр Новелл, зберігаючи свій статус єпископа, не може виконувати будь-які функції, що випливають із такого статусу; зокрема, заборонено проводити причастя і будь-яку навчальну діяльність як публічно, так і конфіденційно", ідеться у заяві.

Покинувши службу в церкві, Новелл знайшов роботу в сільськогосподарській компанії, яка виробляє препарати для штучного запліднення свиней, повідомляє El Mundo. Видання пише, що інформація про весілля пари збіглася із чутками про вагітність Кабальйоль.

Контекст:

Новелл став єпископом у віці 41 року, він виявився наймолодшим єпископом Іспанії. Про те, що він вирішив зректися сану заради Кабальйоль, стало відомо у вересні. ЗМІ з'ясували, що його стосунки з письменницею почалися "з питання екзорцизму та сатанізму". Джерела журналістів стверджували, що в єпископаті всі "розгублені". Адже випадки, коли високопоставлені священнослужителі відмовлялися від сану заради кохання, були і раніше, проте не за таких обставин, пояснює АВС.

Кабальйоль 38 років, вона – авторка трилогії "Амнезія" та книжки "Пекло Габріеля у хтивості". Книжки трилогії є еротичними романами та мають ценз 18+. В анотації до "Пекла Габріеля" читачеві обіцяють "подорож у садизм, божевілля та хіть, боротьбу добра і зла, Бога та сатани".