Ізраїль атакував бойовиків ХАМАС, які запускали ракети. У Палестині говорять про 26 убитих

Ізраїль почали обстрілювати з Гази 10 травня
Фото: ЕРА

Військові Ізраїлю 11 травня завдали удару в секторі Гази по угрупованню ХАМАС, яке розгорнуло установки протитанкових ракет. Про це повідомила пресслужба Армії оборони Ізраїлю.

"У межах операції ЦАХАЛ було скоєно напад на укриття з високопоставленими членами ракетного формування. Було затримано керівника спеціального ракетного підрозділу палестинської терористичної організації "Ісламський джихад" Самаха Абд аль-Мамлюка", – ідеться в повідомленні.

Ракети Ізраїлю уразили місце розташування військового командира ХАМАС, оперативну кімнату спостереження, місце зберігання зброї й офіс іншого високопосадовця ХАМАС, зазначили військові.

Палестинське агентство WAFA пише про 26 загиблих і 126 поранених, включно із дітьми та жінками.

Двох бойовиків ХАМАС, включно з польовим командиром Мухаммадом Абдаллою Фаядом, було вбито внаслідок удару по мотоциклу поруч із мечеттю Ат-Такуа в Бейт-Хануні. Під час атаки постраждали діти, зазначило NEWSru.co.il.

Контекст:

На початку травня в Єрусалимі загострилися сутички між палестинцями та ізраїльською поліцією після рішення суду про виселення кількох палестинських сімей із району Шейх Джаррах у Східному Єрусалимі. 10 травня, у День Єрусалима, сталися заворушення у старому місті, зокрема на Храмовій горі.

Центр і південь Ізраїлю обстрілювали з Гази 10 травня. Повідомляли про два масовані обстріли – о 18.00 і орієнтовно о 21.00.

Видання Times of Israel писало, що відповідальність за обстріл узяло на себе військове крило ХАМАС "у відповідь на злочини й агресію Ізраїлю у священному місті, а також на переслідування нашого народу в Шейх Джаррасі та мечеті Аль-Акса".

У відповідь на ракетний обстріл ЦАХАЛ завдав удару по цілях ХАМАС у Газі, повідомляють у Twitter Армії оборони Ізраїлю. Військові писали, що цілями були дві ракетні установки, два військові пости і восьмеро бойовиків ХАМАС.