Ізраїль ввів обов'язкову самоізоляцію для туристів

Туристам будуть робити тест на коронавірус в аеропорту після прильоту до Ізраїлю
Фото: EPA
МОЗ Ізраїлю з 16 липня зобов'язало всіх туристів іти на самоізоляцію строком до двох тижнів після прибуття в країну. Про це 9 липня повідомило The Times of Israel.

Водночас для мандрівників із країн із низьким рівнем захворюваності на COVID-19 строк самоізоляції становитиме 24 години.

Зазначено, що туристи з ОАЕ, Сейшельських островів, Еквадору, Ефіопії, Болівії, Гватемали, Зімбабве, Замбії, Намібії, Парагваю, Чилі, Колумбії, Коста-Рики, Киргизстану та Тунісу зможуть скоротити час самоізоляції з 14 до 10 днів, здавши два негативні тести на COVID-19.

Інші мандрівники будуть на самоізоляції, поки не отримають негативний тест на коронавірус, який вони зроблять в аеропорту після прильоту. Очікують, що результати тесту будуть відомі впродовж доби.

МОЗ також оновило список країн з екстремальним рівнем зараження, закритих для ізраїльтян: Узбекистан, Аргентина, Білорусь, Бразилія, Південна Африка, Індія, Мексика та Росія.

Після повернення з будь-якої із цих країн громадяни Ізраїлю мають перебувати на карантині до отримання негативного результату тесту на COVID-19. У разі порушення карантинних заходів їм загрожує штраф у розмірі 5 тис. шекелів (приблизно $1,5 тис.), зазначило The Times of Israel.

Контекст:

За даними міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, з початку епідемії в країні виявили 845,4 тис. тих, хто заразився на коронавірус. 8 липня на COVID-19 захворіло 455 осіб, до цього три дні поспіль їх кількість перевищувала 500.

Зростання кількості нових випадків COVID-19 в Ізраїлі пов'язують із поширенням заразнішого варіанта коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта", уперше виявленого в Індії.

Через спалах COVID-19 наприкінці червня влада Ізраїлю повернула масковий режим у країні після його скасування 15 числа.

Міністерка внутрішніх справ країни Аелет Шакед повідомляла, що Ізраїль із 1 липня дозволить в'їзд туристам, вакцинованим проти COVID-19. Нещеплені туристи муситимуть пройти карантин. Особи, які прибувають із країн із низьким рівнем ризику, зможуть не здавати серологічний тест на наявність антитіл.