Ізраїль закликав своїх громадян терміново покинути кілька країн "через вияви ворожості та насильства"

Ізраїльтянам рекомендують уникати перебування в Єгипті, Йорданії, Туреччині, Марокко, ОАЕ, Бахрейні, Малайзії, Бангладеш, Індонезії та на Мальдівах
Фото: ЕРА

Влада Ізраїлю закликала громадян не відвідувати низки країн Близького Сходу через антисемітські загрози, а також покинути Єгипет і Йорданію. Спільне звернення Агентства національної безпеки, канцелярії прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та міністерства закордонних справ країни 21 жовтня МЗС опублікувало у Facebook.

У повідомленні йдеться про підвищення рівня небезпеки для ізраїльтян у Єгипті та Йорданії до четвертого рівня. Тим, хто перебуває в цих країнах, рекомендовано покинути їх якнайшвидше.

Для Марокко рівень загрози підвищується до третього, ізраїльтянам пропонують утриматися від поїздок, які не пов'язані з необхідною потребою.

"У зв'язку з продовженням війни останніми днями в різних країнах світу, насамперед в арабських країнах Близького Сходу, фіксують подальше значне посилення протестів проти Ізраїлю, а також вияви ворожості та насильства щодо ізраїльських і єврейських символів", – ідеться в попередженні.

Держоргани Ізраїлю додатково рекомендують уникати перебування в близькосхідних арабських країнах, зокрема в Туреччині, Об'єднаних Арабських Еміратах і Бахрейні, а також не їздити в Малайзію, Бангладеш, Індонезію та на Мальдіви.

Контекст:

Після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль і початку бомбардувань сектору Гази у світі посилилися антиізраїльські настрої, у низці країн відбулися масові акції протесту. Минулого тижня єгипетський поліцейський застрелив у Каїрі двох туристів з Ізраїлю та їхнього місцевого гіда. У Франції чоловік із криком "Аллах акбар" напав на школу з ножем, убивши вчителя, а в Китаї було поранено родича ізраїльського дипломата.