"Я мав сказати, що це блазнівська витівка". Байден жалкує, що назвав Трампа клоуном

Перший раунд дебатів відбувся 29 вересня
Фото: ЕРА

Кандидат на пост президента США від Демократичної партії Джо Байден заявив, що йому було складно дебатувати з чинним главою держави Дональдом Трампом, тому що той постійно нападав на нього і перебивав.

Кандидат на пост президента США від Демократичної партії Джо Байден жалкує, що під час першого раунду теледебатів назвав чинного главу країни і свого головного суперника Дональда Трампа клоуном. Про це Байден повідомив 5 жовтня в ефірі телеканала NBC.

"Я мав сказати, що це блазнівська витівка, замість того, щоб називати його клоуном", – зазначив демократ.

Байден підкреслив, що йому було важко шанобливо спілкуватися з Трампом, який нескінченно нападав на нього і перебивав модератора.

Він висловив думку, що Трамп по суті не відповів на жодне запитання "і не збирався говорити по суті".

Трамп і Байден балотуються на пост президента США (Трамп – від Республіканської партії, Байден – від Демократичної). 29 вересня вони провели перший із трьох раундів дебатів.

Політики говорили про результати своєї роботи, призначення судді Верховного суду США, пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, економіку, расові питання і насильство в американських містах, про захист виборчого процесу.

Опитування CBS News засвідчило, що переможцем дебатів Байдена вважає 48% глядачів, Трампа – 41%. За даними опитування телеканала CNN спільно з компанією SSRS, шість із 10 спостерігачів за дебатами сказали, що Байден краще впорався із запитаннями, і тільки 28% сказали, що кращим був Трамп.

Згідно з розкладом, другі дебати проведуть 15 жовтня в Маямі (штат Флорида), а треті – у Нешвіллі (штат Теннессі) 22 жовтня.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада.