"Я вас буду доводити до тахікардії". Гройсман пригрозив міністрам відповідальністю за невиконання завдань щодо впровадження Угоди про асоціацію

Гройсман: Проаналізуйте всю законодавчу базу, яку потрібно змінювати, і вперед
Фото: Volodymyr Groysman / Facebook

У кожного українського міністра є зона відповідальності щодо впровадження положень Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Міністри несуть персональну відповідальність за невиконання завдань з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів України 31 травня, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"Якщо "пульс" угоди (система для моніторингу виконання завдань з імплементації Угоди про асоціацію. – "ГОРДОН") буде показувати, що хтось із вас і ваші міністерства не виконують завдань, то, якщо говорити медичним терміном, я вас буду доводити до тахікардії. Ну це персональна відповідальність міністра", – зазначив він.

Гройсман додав, що у кожного міністра є зона відповідальності.

"Проаналізуйте всю законодавчу базу, яку потрібно змінювати, і вперед. Чим потрібно допомагати, будемо допомагати", – сказав прем'єр-міністр главам міністерств.

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що "пульс" угоди – це єдина комплексна інформаційно-аналітична система.

"Ця система у відкритому доступі дасть нам можливість бачити таке: статус і часові межі виконання завдань з імплементації угоди, переклади актів законодавства ЄС на українську мову та оцінювання результативності виконання угоди, яке вже буде проводити урядовий офіс із питань європейської та євроатлантичної інтеграції", – сказала вона.

У 2014 році Україна і ЄС у два етапи підписали Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі: 21 березня – її політичну частину, 27 червня – економічну. 16 вересня Європейський парламент і Верховна Рада одночасно ратифікували документ.

30 травня 2017 року її ратифікував Сенат Нідерландів. Ратифікаційні документи повинен підписати король Нідерландів, після чого їх передадуть у Брюссель.