"Якщо випендрюватимуться, не будемо ввозити жодної шпротини". Мілонов запропонував відповідь Латвії на заміну прапора Росії на ЧС

Мілонов: Називатимемо Латвію Латвійською РСР, поки вони не знімуть цей прапор
Скріншот: Россия 24 / YouTube
Депутат Держдуми РФ Віталій Мілонов запропонував свої методи боротьби з "русофобією" після інциденту з російським прапором на чемпіонаті світу з хокею в Ризі. Коментар він дав виданню Sport24 25 травня.

24 травня ризька влада зняла російський триколор із площі, де висіли прапори країн – учасниць чемпіонату світу, повідомляло Delfi. Його замінили прапором Олімпійського комітету Росії (ОКР). Фото опубліковано в Telegram "Sputnik Ближнее зарубежье".

У відповідь Мілонов запропонував замінити латвійський прапор на посольстві в Москві на прапор Латвійської РСР.

"Якщо випендрюватимуться, то треба буде розірвати з ними відносини. Вони думають, що їхні "великі" брати, типу поляків та інших русофобів, прикриють їх. Ні. Треба показати, що русофобія і така позиція не пройде. Інакше не будемо ввозити одної шпротини. Називатимемо Латвію Латвійською РСР, поки вони не знімуть цей прапор", – заявив російський депутат.

Інцидент із російським прапором на ЧС із хокею був не єдиним. 24 травня міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс і голова Ризької думи Мартіньш Стакіс також замінили державний прапор Білорусі на біло-червоно-білий прапор на знак солідарності з жертвами репресій у Білорусі. У відповідь послу Латвії 24 травня запропонували покинути Білорусь протягом найближчої доби, а всьому складу посольства – протягом 48 годин. МЗС Латвії вирішило застосувати аналогічні заходи до білоруських дипломатів.

Контекст:

Депутат Мілонов відомий своїми скандальними заявами. Раніше він вимагав закрити Facebook за гей-пропаганду, заборонити серіал "Гра престолів" через сексуально девіантних героїв, відвідував "ДНР", щоб підтримати проросійських бойовиків, і був нагороджений президентом РФ Володимиром Путіним орденом "За заслуги перед Вітчизною".

Він також запропонував назвати на честь вбитого бойовика Мотороли одну зі шкіл Петербурга і назвав емблему української розвідки оголошенням війни Росії.

Росії до грудня 2022 року через санкції WADA заборонено виступати на міжнародних змаганнях під прапором своєї країни і використовувати гімн. На міжнародних турнірах росіяни виступають під символікою Олімпійського комітету Росії.

Причиною дискваліфікації РФ стало те, що в переданих даних Московської лабораторії WADA виявила маніпуляції з допінг-пробами російських спортсменів. Росію підозрювали, зокрема, у підміні допінг-проб чемпіонів і призерів Олімпіади 2014.