Єфросиніна: Мене виперли з італійського прямого ефіру за правду про бункерного маразматика

Єфросиніна: П'ять місяців війна з такими жахливими втратами, і світ за цим просто спостерігає
Фото: Маша Ефросинина. Моя Жизнь / Facebook
В інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман телеведуча Маша Єфросиніна розповіла про російську пропаганду в Індії, ігнорування війни у Франції, допомогу Німеччини та Польщі.

Журналістка запитала Єфросинину, яка з країн, на її думку, найбільше уражена російською пропагандою.

"Італія. Мене взагалі виперли з ефіру. Дуже-дуже довго домовлялися про включення у прямий ефір в Італії. Там у них велике шоу. Вони всі сидять, триндять, їх дуже багато. І вони довго-довго мене вмовляли. Я кажу: "Добре, давайте включення", – розповіла телеведуча.

За її словами, із самого початку її збентежило те, що італійські ведучі використали слово "конфлікт" для позначення ситуації в Україні.

"Думаю, ну, добре, зараз я вам розповім про "конфлікт". Вони почали говорити на кшталт: "Ми тут чули у ваших інтерв'ю іншим каналам, що у вас ніби родичі живуть у Росії. Вони вам не пишуть, не телефонують?" Я кажу: "Це правда". "То це ж пряме відсилання до того, що вашим родичам там добре і вони бояться зв'язуватися з нацистами". І я кажу: "Так, стоп, секундочку, пердоне, сеньйорес". І вкочую історію про те, що цей маразматик, гандон цей бункерний, робить із моїм народом, із моєю країною. І все, мене викинули з ефіру", – повідомила Єфросиніна.

Водночас вона наголосила, що початкова домовленість була про 40 хвилин ефіру, а її вимкнули вже за чотири хвилини. Також, за її словами, у Франції "здається, що взагалі немає історій про війну в Україні". Цьому досвіду вона протиставила спілкування з телеканалами з Індії.

"Індуси дуже часто просять вийти в ефір. І я кажу: "Хлопці, де Індія, а де ми?" Вони кажуть: "Ви не повірите: у нас тільки йде російська пропаганда по телевізору. І ось ми, дрібні канали (ну, як "дрібні", [на них] тебе подивиться 100 млн на їхньому рівні населення), ми боремося, ми активісти і ми стараємося", – сказала Єфросиніна.

Вона наголосила, що велику допомогу надають у Німеччині й особливо в Польщі.

"Німці дуже багато допомагають, попри все. Саме німці створюють якісь фонди, організації, акції, демонстрації. Про Польщу ми всі знаємо. Польща назавжди стане нашим світочем просто в цьому всьому страшному пеклі. Ось те, із чим зіткнулася", – зазначила ведуча.

Бацман звернула увагу, що саме інформаційний складник у цій війні є найбільшою проблемою, тому Українській державі необхідно враховувати це і доносити до європейців, що Росія – це агресор.

"На жаль, у мене немає жодних коментарів, окрім того, що політика – це величезний крейсер, який іде паралельно, повний своїх секретних поверхів, де відбуваються свої переговори, свої торги. Інакше все було б набагато простіше, легше, швидше. Але затягнути війну посеред Європи на п'ять місяців із такими жахливими, непомірними втратами і смертями, і світ за цим просто спостерігає... Ми що, блін, у довбаному "Чорному дзеркалі"? Це що таке? Світ сів, перші два місяці взагалі ніби роздуплявся, що відбувається, потім довго думав, потім довго говорив – і от зараз якось щось до нас [надходить]. І це постійне випрошування зброї", – сказала Єфросиніна.

Вона підкреслила, що процеси, які відбуваються у низці регіонів світу, є наслідком безкарності Росії.

"Те, що відбувається зараз, – Азербайджан, Вірменія, Тайвань, – ось це саме те, що світ не впорався, не виявив жорсткості щодо терориста, а розв'язав руки всім іншим, які бачать – що? – довбану безкарність. От усе ж відбувається на ваших очах, чуваки. Ну чому ж ви зволікаєте? І це не може не лякати. Подивися, скільки воєнних дій активізувалося на планеті", – акцентувала Єфросиніна.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

21 лютого, за три дні до нападу РФ на Україну, Єфросиніна зізналася, що не планує покидати Київ, якщо не буде загрози життю. Після початку війни вона разом із семирічним сином Олександром та 18-річною донькою Наною переїхала до західної частини України. Ведуча як волонтерка допомагала переселенцям у Львові.

У квітні Єфросиніна покинула Україну. Зараз ведуча займається проведенням та організацією заходів на підтримку України, дає інтерв'ю.