ЄС може вже цього літа відкрити кордони для туристів зі США, щеплених проти коронавірусу

За словами фон дер Ляєн, країни ЄС беззастережно приймуть усіх туристів, кого щеплено вакцинами, схваленими EMA
Фото: depositphotos.com
Американські туристи, які повністю вакцинувалися проти COVID-19, зможуть відвідати Європейський союз улітку. Про це 25 квітня в інтерв'ю The New York Times заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, дозвіл на поїздки американців можуть видати завдяки швидким темпам вакцинації у Сполучених Штатах і активним перемовинам між місцевою владою та Європейським союзом про те, як зробити сертифікати вакцинації прийнятними для обох сторін.

Голова Єврокомісії зазначила, що всі 27 держав – членів ЄС "беззастережно приймуть усіх, хто щеплений вакцинами, схваленими Європейським агентством лікарських засобів (EMA)".

Видання підкреслює, що EMA схвалило всі три вакцини, які використовують у Сполучених Штатах.

Водночас фон дер Ляєн не назвала точних дат, коли саме можуть відкрити кордони для американських туристів.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Для застосування у США зараз дозволено вакцину компаній Pfizer/BioNTech (її ефективність оцінюють у 95%) і вакцину від компанії Moderna (ефективність на рівні 94,1%). Також дозвіл отримав препарат Johnson & Johnson (ефективність від 66% до 72%.

За даними центрів із контролю і профілактики захворювань США, у країні повністю вакциновано 94,8 млн осіб, що становить 28,5% усього населення Штатів. Хоча б один укол отримало майже 140 млн осіб (42,2%).