Європарламент не буде скеровувати спостерігачів на президентські вибори у РФ та Азербайджані

Європарламент проігнорує можливе переобрання президентів РФ і Азербайджану
Фото: European Parliament / Facebook

Європейський парламент не відповідатиме за заяви депутатів, які за власною ініціативою вирішать спостерігати за виборами в Росії та Азербайджані.

Європейський парламент не буде скеровувати спостерігачів на президентські вибори в Росії та Азербайджані. Про це 7 березня заявили співголови групи Європарламенту з підтримки демократії Девід Макаллістер і Лінда Макаван, повідомив "Укрінформ".

"Жоден окремий депутат Європарламенту не матиме мандата спостерігати та коментувати ці електоральні процеси від імені ЄП", – зазначили в законодавчому органі ЄС.

У Європарламенті пояснили, що депутати зможуть спостерігати за виборами лише за власною ініціативою, і ЄП не відповідатиме за їхні заяви.

"Пропозиції російських організацій деяким міжнародним спостерігачам покрити витрати на подорож та розміщення суперечать основоположним етичним принципам спостереження за виборами", – зазначили в Європарламенті.

Президентські вибори у РФ пройдуть 18 березня, в Азербайджані – 11 квітня. На них балотуються нинішні глави держав Володимир Путін та Ільхам Алієв. Обох можуть обрати на четвертий термін.