Європейський банківський регулятор постраждав від хакерської атаки на Microsoft

Про атаку на поштовий сервер Exchange Server стало відомо на початку березня
Фото: depositphotos.com
Хакери атакували поштові сервери Європейського банківського управління, регулятору довелося як запобіжний захід вимкнути свої поштові системи.

Європейське банківське управління (EBA) 7 березня заявило, що сервери його електронної пошти зазнали втручання через глобальну кібератаку на програмне забезпечення Microsoft Exchange.

"Оскільки вразливість пов'язана з поштовими серверами EBA, доступ до особистих даних через електронні листи, які зберігають на цих серверах, могли дістати зловмисники. EBA працює над тим, щоб визначити, до яких даних було одержано доступ", – ідеться в повідомленні.

Як запобіжний захід регулятор вирішив вимкнути свої поштові системи.

8 березня у відомстві заявили, що й далі розслідують кібератаку і працюють над відновленням повної функціональності серверів електронної пошти.

"На цьому етапі інфраструктуру електронної пошти EBA було захищено, і наші аналізи свідчать, що вилучення даних не проводили. У нас немає жодних підстав вважати, що порушення вийшло за межі наших поштових серверів", – зазначили у відомстві.

2 березня компанія Microsoft повідомила про атаку на популярний поштовий сервер Exchange Server. За її даними, до зламу причетні хакери з угруповання Hafnium, пов'язані з урядом Китаю. У КНР відкинули ці звинувачення. Один із представників міністерства закордонних справ Китаю сказав Bloomberg, що країна "твердо протистоїть кібератакам і бореться з ними", а такі звинувачення є "дуже чутливим політичним питанням".