Євросоюз продовжив на рік санкції за кібератаки, у списку є російські громадяни та організації

Санкції Євросоюз ввів 2019 року
Фото: ЕРА
17 травня Європейський союз вирішив продовжити ще на рік, до 18 травня 2022 року, санкції, введені у зв'язку з кібератаками на організацію та її членів. Про це поінформував сайт Європейської ради.

"Наразі санкції застосовують до вісьмох фізичних осіб і чотирьох організацій та передбачають заморожування активів і заборону на поїздки. Окрім того, фізичним і юридичним особам із ЄС заборонено надавати кошти перерахованим особам", – ідеться в повідомленні.

РБК уточнює, що серед тих, хто потрапив під санкції за кібердіяльність проти ЄС, – шість росіян і три організації з РФ. Також санкції застосовують проти осіб із Китаю та Північної Кореї.

Уперше обмеження ЄС ввів у травні 2019 року.

"Останнє продовження [санкцій] є частиною підвищення стійкості ЄС і його здатності запобігати, стримувати та реагувати на кіберзагрози і зловмисні дії в кіберпросторі з метою захисту європейської безпеки та інтересів", – підкреслили в Євросоюзі.

Контекст:

Протягом останніх кількох років хакерів, які діють із Росії або яких підтримує ця країна, звинувачували в кібератаках на державні структури США, України, Франції, Німеччини, Великобританії, Латвії, Нідерландів, Чехії.