"На нього тут чекають". Грузинський депутат заявив, що Тбілісі надішле Польші запит на екстрадицію Саакашвілі, якщо він там залишиться

Грузія може надіслати запит на екстрадицію Саакашвілі до Польщі
Фото: ЕРА

Член парламенту Грузії Олександр Кантарія зазначив, що стосовно екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі грузинський суд виніс вирок, визнавши його винним у зловживанні владою.

Грузія надішле Польщі запит на екстрадицію екс-президента, лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі, якщо він там залишиться. Про це телеканалу Palitra News заявив член парламенту Грузії Олександр Кантарія, повідомляє "Грузия Онлайн".

"Якщо Саакашвілі влаштується в Польщі і там буде переміщатися, то запит надішлють і туди", – зазначив Кантарія.

Він нагадав, що в Грузії політику винесено вирок і "на нього тут чекають".

12 лютого військовослужбовці Держприкордонслужби та представники Державної міграційної служби України затримали Саакашвілі в київському ресторані "Сулугуні". Адміністратор закладу розповів, що операція силовиків тривала приблизно дві хвилини. Політик намагався втекти через кухню, але не встиг. Інцидент зафіксували камери спостереження.

Пізніше в Держприкордонслужбі України повідомили, що Саакашвілі видворили в Польщу як особу, що незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Політик у Варшаві заявив, що за висланням стоїть президент Петро Порошенко, який у липні 2017-го позбавив його українського громадянства. За словами лідера "Руху нових сил", у Європі він зробить так, що главі держави "мало не видасться".

Грузія вимагає видати Саакашвілі. За словами міністра юстиції країни Теї Цулукіані, Україна відмовила в екстрадиції Саакашвілі у 2014 і 2015 роках.

У січні 2018 року міський суд Тбілісі заочно засудив екс-президента Грузії до трьох років позбавлення волі за зловживання владою.