Кадиров заявив, що автори матеріалів про переслідування гомосексуалів у Чечні роблять собі рекламу на таких публікаціях

Кадиров припустив, що автори матеріалів про Чечню працюють "за копійки західних спецслужб"
Фото: Рамзан Кадыров / Facebook

Журналістам російської "Новой газеты", які опублікували матеріали про переслідування гомосексуалів у Чечні, нічого не загрожує, заявив глава республіки Рамзан Кадиров.

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров уважає, що авторам статті в "Новой газете" про переслідування гомосексуалів у Чечні варто було б вибачитися перед громадянами республіки. Про це він заявив під час фестивалю "Шашлик-Машлик", передає агентство РБК.

За його словами, журналістам варто було б "попросити тих продажних шайтанів" (журналістів "Новой газеты"), щоб вони вибачилися перед чеченським народом і "стали на коліна за те, що вони образили, принизили, звинуватили".

Водночас заявив, що "найкращий спосіб вести здоровий спосіб життя – правильна орієнтація".

Також лідер Чечні припустив, що автори матеріалів про республіку працюють "за копійки західних спецслужб".

Кадиров заявив, що правозахисники Північного Кавказу "поїхали подивитися" і не виявили в Чечні жодної секретної в'язниці. За його словами, ЗМІ самі собі роблять рекламу, пише "Интерфакс".

Він також запевнив, що журналістам нічого не загрожує, і спростував зв'язок конвертів із білим порошком, які надійшли в редакцію "Новой газеты", з публікаціями газети.

1 квітня "Новая газета" опублікувала розслідування про переслідування гомосексуалів у Чечні. Пізніше газета розмістила історії потерпілих і очевидців.

Прес-секретар глави Чечні Альві Карімов назвав цю інформацію вигадкою і заявив, що не можна переслідувати тих, "кого немає в республіці".

3 квітня екстрене зібрання представників старійшин, ісламських богословів і лідерів громадської думки Чечні ухвалило "резолюцію відплати" за публікації про переслідування геїв у республіці.

У Кремлі повідомили, що стежать за ситуацією і засуджують дії, які могли б загрожувати безпеці та життю журналістів.

16 квітня Кадиров заявив, що на Чечню здійснюється масована інформаційна атака з боку "так званих" міжнародних правозахисних організацій.