Кадиров заявив, що на Чечню здійснюють "масовану інформаційну атаку"

Кадиров: Увесь світ бачить і знає правду про Чечню
Фото: Рамзан Кадыров / Facebook

Глава Чечні Рамзан Кадиров прокоментував повідомлення про вбивства й облави на геїв у Чечні.

На Чечню здійснюють масовану інформаційну атаку з боку "так званих" міжнародних правозахисних організацій, написав у своєму Instagram глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров.

Так чеченський лідер прокоментував розслідування "Новой газеты" про вбивства й облави на гомосексуалів у Чечні.

"Використовують найнегідніші методи та форми, спотворюють дійсність, здійснюють спроби очорнити наше суспільство, спосіб життя, традиції та звичаї... Увесь світ бачить і знає правду про Чечню, знає, що переможений тероризм, демократичним шляхом створені органи влади, немає проблем в царині релігійних і національних відносин. А люди без сорому й совісті завжди будуть говорити мовою брехні і наклепу", – написав Кадиров.

1 квітня "Новая газета" опублікувала розслідування про переслідування геїв у Чечні. Пізніше газета розмістила історії потерпілих та очевидців.

Прес-секретар глави Чечні Альві Карімов назвав цю інформацію вигадкою і заявив, що не можна переслідувати тих, "кого немає в республіці".

У Фінляндії та Швеції правозахисники почали збір коштів для евакуації чеченських гомосексуалів.

Колишній віце-президент США Джо Байден закликав президента Дональда Трампа порушити з російською владою питання переслідування гомосексуалів у Чечні.

Канада закликала РФ убезпечити гомосексуалів у Чечні від переслідувань.