Кампанія Гарріс змінює стратегію через тривогу щодо успіхів Трампа – Reuters

У штабі Гарріс стурбовані результатами соцопитувань
Фото: EPA

Віцепрезидентка США, кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс змінює стратегію своєї передвиборчої кампанії, щоб залучити на свій бік більше чоловіків і республіканців. Про це 18 жовтня пише Reuters.

Це відбувається на тлі дедалі більшої стурбованості демократів щодо опитувань, які демонструють, що її суперник від республіканців Дональд Трамп досягає значних успіхів.

На національному рівні перевага Гарріс скоротилася із семи пунктів над Трампом наприкінці вересня до трьох, свідчать опитування Reuters/Ipsos. Ще більше турбує демократів те, що вона і Трамп статистично рівні в семи головних штатах, які вагаються і які визначать результат перегонів. Це зневірливий момент для її кампанії, яка почалася з величезного стрибка ентузіазму і пожертвувань, ідеться в публікації.

За словами неназваного радника Демократичної партії, після кількох тижнів зосередження на політиці та спроб самоствердитися на національній сцені Гарріс повертається до "прокурорської позиції", яка має на меті зруйнувати імідж Трампа як "сильного лідера".

На своєму мітингу в Ері, штат Пенсильванія, вона зробила рідкісний крок і показала уривки висловлювань Трампа про "ворога всередині Америки", щоб підкреслити свій аргумент про те, що він становить небезпеку для країни. Також Гарріс дала конфронтаційне інтерв'ю Fox News, щоб звернутися до консерваторів.

Тим часом троє спонсорів Трампа повідомили Reuters, що вони відчувають дедалі більшу впевненість у шансах на його перемогу, пояснюючи це зміною уваги американців до проблеми імміграції та шквалом нещодавніх мітингів і заходів Трампа.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.

За даними опитувань Reuters/Ipsos, опублікованих 15 жовтня, Гарріс готові підтримати 45% респондентів, за Трампа планує проголосувати 42% опитаних. Тиждень тому було 46% проти 43%.