Трамп випереджає Гарріс на достроковому голосуванні в головних штатах – опитування

Загалом по країні, згідно з опитуванням, Гарріс лідирує
Фото: ЕРА

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп має незначну перевагу над своєю суперницею, представницею Демократичної партії Камалою Гарріс серед виборців так званих штатів, які вагаються, котрі голосують достроково. Про це свідчать результати опитування Гарвардського центру американських політичних досліджень (Harvard CAPS / Harris Poll), написало 14 жовтня видання The Hill

Згідно з опитуванням, 48% виборців, які проголосували достроково в головних штатах, підтримують Трампа, 47% – Гарріс. Ще 5% респондентів сказали, що обрали когось іншого або ще не голосували. Серед усіх виборців головних штатів Трамп набрав 48%, випередивши Гарріс на два відсоткові пункти, свідчить дослідження. 

Співорганізатор опитування Марк Пенн зазначив у коментарі The Hill, що "стратегія Трампа щодо штатів, які вагаються, приносить свої плоди". Видання назвало результати опитування "обнадійливим знаком" для експрезидента в перегонах. 

Однак загалом по країні Гарріс випереджає Трампа на достроковому голосуванні на вісім відсоткових пунктів: 51% проти 43%, свідчать результати опитування. 

Загалом 45% виборців повідомили, що проголосують достроково, 50% планують проголосувати в день виборів, 5 листопада. 

Дослідження свідчить, що Трамп і Гарріс майже на рівних змагаються в Мічигані, Вісконсині, Аризоні, Пенсильванії та інших штатах. У національному масштабі за сукупністю опитувань, зібраних The Hill / Decision HQ, Гарріс випереджає Трампа на три відсоткові пункти й має приблизно 50% підтримки (у Трампа – 47%), зазначає ЗМІ, не уточнюючи, коли саме ці дані збирали. 

Опитування Harvard CAPS / Harris Poll свідчить, що Гарріс випереджає республіканця лише на один відсотковий пункт серед зареєстрованих виборців.

Опитування Harvard CAPS / Harris Poll проводили 11–13 жовтня, у ньому взяло участь 3145 зареєстрованих виборців, зокрема 2596 імовірних виборців і 898 виборців зі штатів, які вагаються. Похибка для всієї вибірки – плюс-мінус 1,8%.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Дострокове голосування розпочали в низці штатів 20 вересня, повідомляє АВС