Донька Навального працює в передвиборчому штабі Гарріс

Дар'я Навальна працює штатною менеджеркою в передвиборчій команді Гарріс у Філадельфії із серпня, пише The Times
Фото: dasha_navalnaya / Instagram

Донька покійного російського опозиціонера Олексія Навального Дар'я працює у передвиборчому штабі віцепрезидентки США і кандидатки на посаду президента Штатів від Демократичної партії Камали Гарріс. Про це йдеться на сторінці Навальної в соцмережі для пошуку й установлення ділових контактів LinkedIn.

Навальна працює штатною менеджеркою в передвиборчій команді Гарріс у Філадельфії із серпня, зазначило британське видання The Times. Імовірно, її обов'язками є мобілізація виборців і робота із громадськістю. Водночас вона не робила жодних публічних заяв на підтримку демократки.

Участь Навальної в передвиборчій кампанії, ймовірно, може свідчити, що вона готується до можливої ролі в російській опозиційній політиці, пише видання.

Зазначено, що 23-річна Навальна закінчила Стенфордський університет у Каліфорнії в червні, за чотири місяці після смерті її батька в російській в'язниці. Із 2019 року вона безплатно вивчала соціальну психологію та політологію.

Невдовзі після смерті Навального президент США Джо Байден зустрівся з його донькою, а також дружиною Юлією в Білому домі, щоб висловити свої співчуття. Гарріс також проводила особисту розмову з Юлією Навальною.

Контекст:

Навальний був лідером російської опозиції й найбільшим критиком нелегітимного президента країни-агресора РФ Володимира Путіна. Із початку 2010-х проходив обвинуваченим, свідком і підслідним у низці кримінальних, адміністративних і арбітражних справ.

Про смерть 47-річного Навального у виправній колонії №3, відомій як "Полярний вовк", у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу (РФ) повідомило 16 лютого 2024 року місцеве управління Федеральної служби виконання покарань. Там заявили, що Навальному нібито після прогулянки стало зле і він знепритомнів. Медики "провели реанімаційні заходи" й констатували смерть засудженого, ішлося в повідомленні.

У розслідуванні The Insider ідеться, що в офіційних документах про смерть Навального записано симптоми, які свідчать про отруєння, але ці деталі приховали. Може йтися, зокрема, про отруєння речовиною нервово-паралітичної дії "Новачок".

Після смерті чоловіка Юлія Навальна пообіцяла, що Путін і все його оточення "будуть відповідати за все, що вони зробили".