Кара-Мурза визнав, що мав мало інформації, коли говорив про санкції проти "звичайних росіян"

Кара-Мурза заявив, що Україна має перемогти у війні
Фото: EPA

Російський опозиційний політик Володимир Кара-Мурза, якого Росія передала Заходу в межах обміну ув'язненими, пояснив браком інформації свої слова про те, що санкції у зв'язку з війною країни-агресора РФ проти України мають бути більш адресними. Про це повідомляє ВВС 5 серпня.

"Мені потрібно більше інформації. Я розумію, що лютий 2022 року багато що змінив", – сказав політик.

Він зазначив, що відповідальність за дії режиму нелегітимного президента РФ Володимира Путіна поділяє російське суспільство, значна частина якого віддала перевагу заплющити очі на зловживання та репресії.

Водночас Кара-Мурза вважає, що частина відповідальності лежить на західних країнах, які багато років мали справу з Путіним, знаючи, ким той є.

Політик заявив, що й далі засуджуватиме війну в Україні. "Путіну не можна дозволити виграти цю війну. Україна має перемогти, і для цього потрібно більше підтримки з боку західних країн", – сказав він.

В інтерв'ю ВВС політик заявив, що вірить у вільну демократичну Росію, але для того, щоб це сталося, Путін має програти війну. Журналістка ВВС, яка брала інтерв'ю, зазначила, що Кара-Мурза "тримається за віру в це", хоча багато хто вже вважає Росію втраченою через диктатуру й небезпечною.

Контекст:

Кількох російських опозиціонерів 1 серпня звільнили з в'язниць РФ унаслідок масштабного обміну із Заходом.

2 серпня під час спілкування із журналістами один з опозиціонерів, Володимир Кара-Мурза, котрого віддала РФ, заявив, що санкції, які проти Росії ввели після початку її повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, "спрямовані не проти режиму Путіна і проти конкретних злочинців у вищих лавах режиму Путіна, а проти всієї країни, проти всіх російських громадян", писала "Медуза".

Кара-Мурза вважає, що це "вкрай несправедливо й контрпродуктивно". Він також процитував висловлювання вбитого в Москві 2015 року опозиціонера Бориса Нємцова: "Країни не чіпайте – негідників карайте".