Каспаров запустив власний сервіс для гри в шахи

Місячна підписка на платформу Каспарова коштує $13,99
Фото: ЕРА

13-й чемпіон світу з шахів росіянин Гаррі Каспаров створив власну платформу для гри в шахи під назвою Kasparovchess. Про це повідомило американське видання TechCrunch.

Kasparovchess стане платформою, на якій легендарні шахісти зможуть вільно ділитися порадами і прийомами із гравцями різних рівнів. Проєкт фінансують приватні інвестори й медіаконгломерат Vivendi. Каспаров не назвав загальної суми залучених інвестицій, написало видання.

За словами Каспарова, на сервісі можна грати в шахи онлайн і дивитися понад 1 тис. завантажених відеоуроків. Окрім того, на платформі доступно приблизно 50 тис. шахових задач, подкасти, документальні фільми, інтерв'ю експертів і відомих шахістів.

Шахісти зможуть ділитися порадами і прийомами із гравцями різних рівнів. Підписка на Kasparovchess на місяць коштує $13,99, а річна – $120. Видання порівняло ціни на платформу Каспарова з її конкурентами. На шаховому ресурсі Chess.com підписка коштує від $5 до $29 на рік.

Преміум-продукт Kasparovchess надасть користувачам доступ до бази даних із 50 тис. створених вручну головоломок, які дають змогу гравцям тренувати певні навички, зазначило TechCrunch.

Сервіс стане доступним широкому загалу до кінця квітня.