Кеннеді-молодший може об'єднатися з Трампом на президентських виборах у США

Кеннеді може відтягнути голоси у прибічників Трампа, що сприятиме перемозі демократів, вважає Шанаган
Фото: EPA

Незалежний кандидат у президенти США Роберт Френсіс Кеннеді – молодший розглядає можливість завершення своєї президентської кампанії заради підтримки кандидата від республіканців Дональда Трампа. Про це заявила кандидатка у віцепрезиденти від Кеннеді Ніколь Шанаган в інтерв'ю Impact Theory, оприлюдненому 20 серпня.

За її словами, Кеннеді як незалежний кандидат ризикує відтягнути на виборах голоси у прибічників Трампа, відтак сприяти перемозі демократки Камали Гарріс.

"Або ми підемо просто зараз і об'єднаємо зусилля з Дональдом Трампом", – сказала потенційна віцепрезидентка.

Утім, коли ухвалять це рішення, вона не розповіла.

За даними джерел The Washington Post, Кеннеді в липні проводив переговори з Трампом про співпрацю, але вони завершилися безрезультатно. В обмін на підтримку на виборах Кеннеді запропонував призначити його на керівну посаду в адміністрації Трампа, якщо той виграє вибори, яка буде пов'язана зі сферою охорони здоров'я й медицини. Штаб Трампа відкинув цю пропозицію.

Кеннеді визнав, що контактував з експрезидентом США. Він сказав, що "відчуває велику повагу до президента Трампа" за те, що він зв'язався з ним, і розкритикував Демократичну партію, яка, за його словами, жодного разу не намагалася встановити контакт.

20 серпня Трамп сказав CNN, що він, "безумовно, буде відкритий" для того, щоб запропонувати Кеннеді якусь посаду, якщо той вийде з перегонів, додавши, що Кеннеді – "блискучий, дуже розумний хлопець", і що він його "дуже поважає".

Контекст:

Роберт Кеннеді – молодший – племінник 35-го президента США Джона Кеннеді й син колишнього генпрокурора й колишнього сенатора США Роберта Кеннеді, котрі загинули внаслідок замахів. Про висунення своєї кандидатури на виборах президента США він оголосив у квітні 2023 року.

За даними опитування Ipsos, проведеного наприкінці липня 2024 року, Кеннеді в перегонах дуже відстає від Гарріс і Трампа, повідомило Reuters. За нього готові проголосувати 4% респондентів, за Гарріс – 42%, за Трампа – 37%.

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. На них мають обрати 47-го президента країни.