КНДР має намір продовжити нарощувати "самозахисну оборонну міць" із ядерною зброєю

У КНДР заявили, що не змінять своєї позиції щодо ядерної зброї
Фото: EPA

У КНДР заявили, що адміністрація президента США Дональда Трампа "чіпляється за наджорстоку ворожу політику" і через це з початку 2017 року Корейський півострів став центром уваги міжнародної спільноти.

Північна Корея має намір і далі нарощувати ядерну зброю. Про це йдеться в повідомленні державного агентства КНДР ЦТАК.

У КНДР заявили, що адміністрація президента США Дональда Трампа "чіпляється за наджорстоку ворожу політику" і через це з початку 2017 року Корейський півострів став центром уваги міжнародної спільноти.

"Будемо продовжувати нарощувати самозахисну оборонну міць і здатність до превентивного удару зі стержнем ядерними збройними силами, поки триватимуть ядерна загроза й шантаж із боку США та їхніх сателітів", – ідеться в повідомленні.

ЦТАК перерахувало всі ракетні запуски і ядерні випробування КНДР 2017 року і згадало про санкції Радбезу ООН і західних країн.

У КНДР підкреслили, що не варто очікувати якихось змін її позиції.

Із 2006 року Північна Корея провела шість випробувань ядерної зброї і десятки запусків балістичних ракет.

29 листопада 2017 року КНДР провела запуск міжконтинентальної балістичної ракети нового типу "Хвасон-15". За словами північнокорейського лідера Кім Чен Ина, це стало завершенням процесу створення "державних ядерних сил" КНДР.

22 грудня Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції проти КНДР. Резолюцію, ухвалену за ініціативи делегації США, підтримали всі 15 членів Радбезу.