Колишній російський військовий Ерік, який зараз воює в ЗСУ: Китайці в Бурятії почуваються набагато краще за росіян

Поромом на Ольхон володіють китайці, розповів росіянин
Фото: pixabay.com

У російській Бурятії китайці беруть російські прізвища і керують бізнесом. Про це в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону повідомив колишній російський військовий Дмитро (позивний Ерік), який зараз воює на боці України.

"Китайці там почуваються набагато краще. Можу випадок розповісти зі своєї останньої поїздки в Бурятію. Вирішив з'їздити на Ольхон, місця молодості подивитися. Щоб туди потрапити – ходить пором. Він належить китайцям. Пристань, до якої ходить пором, також належить китайцям. Пристань з іншого боку, на Ольхоні, також фактично належить китайцям. За документами це Іванов Іван Іванович, наприклад, він одружився з росіянкою, набув громадянства, поміняв прізвище. Приходиш у готель – там ІП Іванов, але господар за фактом китаєць", – розповів він.

За словами військового, коли він був там 3,5 року тому востаннє, його вразило, що першими на поромі завжди їдуть китайці.

"Якщо ввімкнеш нахабство, будеш обурюватися, може, і пропустять. Але місцеві навіть не обурюються, вони звикли", – розповів Ерік.

На репліку Гордона про те, що місцеві розуміють, що їх тримають за другий ґатунок, військовий відповів: "Вони цього не розуміють, що найстрашніше".

Контекст:

Ерік народився в Бурятії. Був кадровим російським військовим. До повномасштабного вторгнення прослужив вісім років, звільнився в запас. Після повномасштабного вторгнення його мобілізували. За словами Еріка, він не підтримав війни проти України, тому почав здійснювати диверсії на російському боці, а згодом завдяки проєкту "Хочу жити" перейшов на бік України. Зараз воює у складі легіону "Свобода Росії".