Комунікаційну платформу Трампа закрили назавжди. Вона проіснувала менше ніж місяць

Трамп запустив власний сайт 4 травня, щоб спілкуватися зі своїми прибічниками
Фото: ЕРА

Блог 45-го президента США Дональда Трампа, який він створив для спілкування з прибічниками, закрили назавжди. Про це в коментарі CNBC повідомив старший радник Трампа Джейсон Міллер 2 червня.

Комунікаційну платформу From the Desk of Donald J Trump запустили у травні, на ній публікували пресрелізи та відео.

Платформа була допоміжним засобом для "масштабних зусиль", над якими працює команда Трампа, сказав Міллер.

Контекст:

Каденція Трампа завершилася 20 січня, коли на посаду вступив новий президент Джо Байден.

9 січня соцмережа Twitter назавжди забанила акаунт Трампа, де було 88 млн підписників. Це сталося після того, як Трамп 6 січня на мітингу перед Білим домом заявив прибічникам, що ніколи не визнає поразки на виборах, і закликав йти до будівлі Конгресу, де мали оголосити переможцем виборів демократа Джо Байдена. Протестувальники вирушили до будівлі Конгресу США і штурмом її взяли. Унаслідок заворушень загинуло п'ятеро людей, серед них і офіцер поліції Капітолія, а у Вашингтоні через це оголосили надзвичайний стан.

6 січня тимчасово заблокували сторінки Трампа у Facebook та Instagram.

19 лютого в інтерв'ю виданню Huffpost Трамп заявив, що не повертатиметься у Twitter, тому що там стало "дуже нудно й мільйони людей ідуть". Також експрезидент США назвав позначки про перевірку фактів під його постами "ганебними".

Племінниця Трампа Мері стверджувала, що через блокування у Twitter її родич засмутився більше, ніж через поразку на виборах президента.

4 травня Трамп запустив власний сайт, щоб спілкуватися зі своїми прибічниками. На головній сторінці колишній президент закликає допомогти йому "знову зробити Америку великою". На ресурсі публікують заяви від імені Трампа.