Король Таїланду помилував 16 українців

День народження короля в Таїланді святкують майже пів року
Фото: ЕРА

У Таїланді триває колективне королівське помилування з нагоди дня народження монарха Рами Х. Дев'ятьом громадянам України, засудженим у цій країні, скоротили строк перебування під вартою, сімох випустили на свободу.

Король Таїланду Рама Х з нагоди свого дня народження помилував 16 українців, про це 6 жовтня повідомило у Facebook посольство України в Таїланді.

"З нагоди дня народження тайського монарха Рами Х протягом серпня – грудня 2020 року триває колективне королівське помилування осіб, утримуваних у виправних закладах Королівства Таїланд, яке стосуватиметься і ув'язнених громадян України. За попередніми результатами, усі без винятку ув'язнені в Таїланді громадяни України (16 осіб) отримали королівське помилування", – заявили в дипмісії.

Двом українцям скоротили строки на одну шосту (без урахування проведеного у в'язниці часу), сімом – наполовину. Ще сімох осіб звільнили від відбування покарання.

28 липня королю Таїланду Рамі Х (Масі Вачхіралонгкону) виповнилося 68 років. Він править країною із 2016 року, коронація відбулася у травні 2019-го.