Королева Єлизавета II опублікувала перший пост в Instagram

Єлизавета II опанувала Instagram
Фото: ЕРА

В Instagram британської королівської родини з'явилося повідомлення від керівного монарха Єлизавети, яка запостила лист науковця Чарльза Беббіджа своєму прапрадіду, написаний у 1843 році.

7 березня 92-річна королева Великобританії Єлизавета II вперше написала повідомлення від свого імені в Instagram британської королівської родини.

Вона поділилася враженнями від відвідування Музею науки в Лондоні і запостила фотокопію листа з королівського архіву, який науковець Чарльз Беббідж надіслав принцу Альберту (чоловікові королеви Вікторії) у 1843 році.

Беббідж стояв біля витоків створення комп'ютера, стверджують у публікації. У своєму листі він розповідає Альберту про винахід "аналітичного двигуна", на основі якого згодом було створено перші комп'ютерні програми.

"Сьогодні я мала задоволення дізнатися про навчання дітей комп'ютерному кодуванню. Мені здається доречним опублікувати цей пост в Instagram, перебуваючи в Музеї науки, який тривалий час зберігає технології, інновації та надихає наступне покоління винахідників", – написала королева.

На сторінку королівської родини Великобританії в Instagram підписано 4,7 млн осіб.