Коронація Чарльза ІІІ. Мордонт із британського уряду стала мемом завдяки сукні, що підкреслює фігуру. Найяскравіші реакції

Мордонт стала першою жінкою, яка подає меч на коронації, в історії королівської родини Великобританії
Фото: EPA
Членкиня британського уряду Пенні Мордонт миттєво стала мемом у мережі після того, як 6 травня взяла участь у коронації Чарльза ІІІ. Вона з'явилася на заході у бірюзовому вбранні, що підкреслює її фігуру. Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало найяскравіші реакції в мережі на появу Мордонт.

Мордонт – лідерка Палати громад і лорд-голова таємної ради (органу радників короля, до якого входять високопоставлені політики і церемоніальні посадовці). У 2022 році вона двічі не змогла стати лідеркою Консервативної партії і прем'єр-міністеркою Великобританії, натомість тепер стала першою жінкою в історії королівської родини країни, яка подає меч на церемонії коронації, зазначає Politico.

"Якщо це вбрання вона обрала сама, за 10-бальною шкалою я ставлю їй 11", – відреагували у мережі.

"Яка легенда коронації", – захопилися глядачі.

"Я знімаю капелюха перед Мордонт. Тримати величезний меч протягом кількох годин у такому приголомшливому вбранні – це чималий подвиг", – захопилися в мережі.

"Це неправильно, що я дивився на Мордонт усю коронацію?" – написали у мережі.

Контекст:

Принц Чарльз успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років.

За інформацією ЗМІ, церемонія обійдеться британським платникам податків приблизно у $125 млн.

Шанувальники королівської родини завчасно зайняли місця на вулицях Лондона, щоб на власні очі побачити коронаційний хід. Багато хто з них дібрав яскраві вбрання, щоб вирізнятися з натовпу.

Видання "ГОРДОН" підготувало докладний графік усіх святкових заходів, які заплановано у Лондоні на 6 травня.