Кулеба розповів, що дипломати у Глазго підходили до Зеленського та просили сфотографуватися з ним

Зеленський узяв участь у кліматичному саміті ООН у Глазго
Фото: president.gov.ua
Україна та особисто президент Володимир Зеленський мають на міжнародній арені авторитет. Про це 3 листопада під час брифінгу, який транслювали у Facebook, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Кулеба зазначив, що розганяється зовнішньополітичний комплекс меншовартості України.

"Нібито нікому ми не потрібні, ніхто Україну не цінує. Це величезна брехня та маніпуляція. Запевняю вас, якби ви були у Глазго, у залі, де відбувалися зустрічі, ви б побачили, яким авторитетом користується Україна та президент України особисто. Були навіть деякі дипломати, які підходили до президента, казали, що дуже добре його знають, поважають і просили просто з ним сфотографуватися", – розповів глава МЗС.

Контекст:

26 конференцію ООН щодо зміни клімату проводять у Глазго (Великобританія). Її відкрили 31 жовтня, вона триватиме до 12 листопада. Саміт збере представників країн для прискорення дій щодо досягнення цілей Паризької угоди, зазначили на офіційному сайті заходу.

Зеленський 1 листопада в кулуарах кліматичного саміту зустрівся з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Однією з тем бесіди була ситуація з безпекою на Донбасі та перемовини щодо врегулювання конфлікту. Президент України в межах конференції провів зустрічі із прем'єр-міністрами Великобританії та Канади Борисом Джонсоном і Джастіном Трюдо. Зеленський також зустрівся із президентом США Джо Байденом та обговорив із державним секретарем США Ентоні Блінкеном військово-оборонну співпрацю двох країн.

У межах кліматичної конференції Зеленський провів 13 двосторонніх зустрічей, повідомив 3 листопада Кулеба. За його словами, деякі контакти відбулися вперше в історії, зокрема зустрічі із президентами Анголи та Ліберії.