Кулеба запросив Білорусь у "Люблінський трикутник"

Кулеба поговорив із главою МЗС Білорусі
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

У липні Україна, Польща і Литва створили неформальне об'єднання "Люблінський трикутник". Глава українського МЗС Дмитро Кулеба запропонував своєму білоруському колезі Володимиру Макею приїхати на зустріч глав МЗС цих держав.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив свого білоруського колегу Володимира Макея на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі в межах ініціативи "Люблінський трикутник". Про це йшлося під час телефонної розмови Кулеби і Макея 31 липня, повідомила пресслужба МЗС України.

"Глава зовнішньополітичного відомства України поінформував білоруського колегу про започаткування ініціативи трьох країн "Люблінський трикутник" та запросив до Києва в якості почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви і Польщі", – зазначено в повідомленні.

Співрозмовники також обговорили ситуацію навколо затримання білоруськими правоохоронцями російських найманців із ПВК "Вагнер".

Глава МЗС України подякував за оперативне передання білоруською стороною списку затриманих і запевнив, що його ретельно опрацюють компетентні органи України.

Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович і Лінас Лінкявічюс 28 липня в Любліні підписали декларацію про створення "Люблінського трикутника".

Учасники "трикутника" координуватимуть дії для захисту міжнародного права в умовах російської агресії проти України в тристоронньому форматі і за участю НАТО, ООН, ЄС, Ради Європи та ОБСЄ.