Макрон закликав обмежити експорт нафти та вугілля з РФ через воєнні злочини російських окупантів у Бучі

Сцени, побачені в Бучі, нестерпні, зазначив Макрон
Фото: EPA
Президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність посилити санкції проти РФ через вбивства російськими окупантами мирних жителів у місті Буча, що під Києвом.

Про це Макрон сказав 4 квітня в інтерв'ю радіостанції France Inter, повідомило Reuters.

"Сцени, побачені в Бучі, нестерпні. Зрозуміло, що є дуже очевидні ознаки воєнних злочинів. Міжнародне правосуддя має відбутися, і ті, хто стояв біля витоків цих злочинів, повинні відповісти за це", – наголосив президент Франції.

За словами Макрона, те, що сталося в Бучі, вимагає нового пакету санкцій проти Росії, зокрема ці обмеження мають торкнутися експорту російського вугілля та нафтопродуктів.

Financial Times, посилаючись на джерела, повідомила 4 квітня, що ЄС готується обговорити додаткові санкції проти Москви після того, як з'явилися повідомлення про звірства російської армії в містах Київської області.

Зокрема, пропонують обговорити додаткові обмеження й ембарго на ввезення з Росії енергоносіїв, таких як вугілля, нафта та газ, заборону використання російськими суднами портів ЄС.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після звільнення Київської області від російських окупантів, про яке Міністерство оборони України оголосило 2 квітня, у населених пунктах регіону знайдено сотні вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками. Зокрема, багато загиблих від рук окупантів виявили в Бучі.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що з території Київської області вивезли 410 тіл убитих мирних жителів.

Дії окупаційних військ засудили в Німеччині, Великобританії, Франції та інших країнах і об'єднаннях держав.

За словами президента Польщі Анджея Дуди, злочини російських окупантів проти мирного населення Бучі унеможливлюють досягнення компромісу з РФ. Він зазначив, що необхідно посилити військову допомогу Україні.

У міноборони РФ назвали фотографії та відеокадри з Бучі "черговою постановкою київського режиму для західних ЗМІ", повідомив пропагандистський канал військового відомства "Звезда". Росія також вимагає скликати 4 квітня засідання Ради Безпеки ООН через "ворожу провокацію українських радикалів", заявив заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський.