Маск зізнався, що має психічний розлад

Маск пожартував, що часто пише у Twitter неоднозначні думки
Фото: EPA
Американський бізнесмен, засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск зізнався, що має синдром Аспергера. Про це він заявив сьогодні, 9 травня, виступаючи в ролі ведучого музичної гумористичної передачі Saturday Night Live (SNL) на телеканалі NBC.

"Мій виступ сьогодні – історичний, адже я стану першим ведучим SNL із [синдромом] Аспергера. Принаймні першим, хто в цьому зізнався", – сказав Маск.

Він також пожартував, що часто пише у Twitter неоднозначні думки, зазначивши, що "так уже працює мій мозок".

"Я перевинайшов електроавтомобілі і доправляю людей на Марс космічним кораблем. Ви справді думали, що я водночас буду звичайним спокійним хлопцем?" – усміхаючись, підкреслив Маск.

Синдром Аспергера – психічний розлад аутистичного спектру, для якого характерні виражені труднощі в соціальному спілкуванні, сприйнятті довкілля і стереотипний, повторюваний комплекс інтересів та занять.

Контекст:

Твіти Маска впливають на ринки. У березні бізнесмен оголосив про продаж автомобілів Tesla за біткоіни. Після цього курс криптовалюти піднявся до $56 тис.

Раніше проти Маска за "безладні" твіти подав позов акціонер Tesla Чейз Герріті. У скарзі наведено кілька повідомлень Маска у Twitter, зокрема його заяву від 1 травня минулого року про те, що ціна акцій Tesla була "занадто високою". Цей твіт зрештою призвів до падіння ринкової вартості Tesla більше ніж на $13 млрд.

За версією Bloomberg станом на 9 травня, Маск посідає друге місце в рейтингу найбагатших людей світу. Його статки агентство оцінило у $184 млрд. Перше місце утримує засновник американської компанії Amazon Джефф Безос – $192 млрд.