"Можете не повернутися живим". Маск попередив про загибель людей під час польотів на Марс

Макс сказав, що на Марс відправлятимуть "далеко не всіх"
Фото: ЕРА

Подорож на Марс є "важким заходом", під час якого можуть загинути люди. Про це сказав глава американської компанії Space X Ілон Маск у бесіді з головою фонду X Prize Пітером Діамандісом 22 квітня, яку опубліковано на YouТube-каналі XPrize. Фрагмент висловлювання Маска про підкорення Марса показало CNN.

"Чесно кажучи, група людей, напевно, спочатку загине. Це досить важкий захід", – зазначив Маск.

На Марс відправлятимуть "далеко не всіх", а лише добровольців, підкреслив бізнесмен.

Підкорення цієї планети Маск вважає необхідним для подальшого виживання людства. Однак контролювати всі ризики його компанія не може, попередив Маск.

"Це важка і небезпечна подорож, але вона чудова. Так, із неї ви можете не повернутися живим. Буде незручно. Імовірно, їжа буде не дуже гарною й інші такі речі", – заявив Маск.

Однак якщо людину приваблює важка і небезпечна пригода, то Марс стане для неї "найкращим місцем", переконаний Маск.

Контекст:

Маск заснував SpaceX із кінцевою місією – перетворити людство на міжпланетний вид. Він часто говорив про своє бажання подорожувати на Червону планету. Для цієї мети розробляють космічний корабель Starship, який уже провів кілька злітних і посадкових випробувань на базі компанії в Техасі.

На думку глави SpaceX, колонізація Марса врятує людство від вимирання, оскільки Земля може стати непридатною для життя через зміни клімату, початок третьої світової або падіння астероїда. Торік він розповів, що у SpaceX розробляють проєкти з будівництва міста на Марсі, а в січні цього року повідомив, що вирішив розпродати все своє майно заради заселення Марса.

Маск упевнений, що його компанія може відправити людей на Марс до 2026 року.