Мати Собчак закликала прирівняти виправдання сталінізму до виправдання нацизму

Нарусова: Отже, буде ще одна війна, за відновлення Радянського Союзу
Фото: ЕРА

Мати журналістки Ксенії Собчак, російський сенатор Людмила Нарусова заявила, що кандидат у президенти РФ від "Коммунистов Росии" Максим Сурайкін "ушановує" радянського диктатора Йосипа Сталіна. Сенатор додала, що найближчим часом виступить із законодавчою ініціативою виправдання сталінізму прирівняти до виправдання нацизму.

Мати журналістки Ксенії Собчак, російський сенатор Людмила Нарусова заявила журналістам 18 березня, що має намір підготувати законопроект щодо прирівнювання виправдання сталінізму до виправдання нацизму, повідомляє "Интерфакс".

За її словами, кандидат у президенти РФ від "Коммунистов России" Максим Сурайкін "ушановує" радянського диктатора Йосипа Сталіна. Нарусова заявила, що найближчим часом виступить із законодавчою ініціативою – "виправдання Сталіна прирівняти до виправдання нацизму".

Вона зазначила, що під час президентської кампанії у 2018 році дві людини були "відвертими сталіністами" та закликали повернутися в Радянський Союз.

За словами Нарусової, "вони говорили про те, як вони це собі уявляють: Прибалтика, Кавказ, Казахстан, зрозуміло, що вони не побіжать у Радянський Союз, а отже, буде ще одна війна, за відновлення Радянського Союзу".

Сенатор наголосила, що люди, які закликали до возз'єднання СРСР і "проливали сльози" із цього приводу, виявилися аутсайдерами за попередніми підсумками виборів, і це для неї найголовніше.

18 березня – у день річниці анексії Криму – у Росії пройшли президентські вибори. Видання "ГОРДОН" вело онлайн-трансляцію найважливіших подій дня.

За даними російського Центрвиборчкому, чинний президент Росії Володимир Путін лідирує із 76,67% голосів після оброблення 99,8% бюлетенів. На другій позиції кандидат від КПРФ Павло Грудінін (11,79%), за ним кандидат від ЛДПР Володимир Жириновський (5,66%). Ксенія Собчак ("Гражданская инициатива") здобула 1,67% голосів, Григорій Явлінський ("Яблоко") – 1,04%, Борис Титов ("Партия роста") – 0,76%, Сурайкін – 0,68%, Сергій Бабурін ("Российский общенонародный союз") – 0,65%.

У лютому в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" Сурайкін говорив, що є переконаним сталіністом. За його словами, "Сталін – це не от цей ось образ, сформований буржуазними ЗМІ, перед якими стояло завдання спаплюжити радянський період і взагалі все радянське, що репресії та інше". "Сталін це, насамперед, державник, який був націлений на будівництво радянської держави в інтересах суспільства", – заявив кандидат від "Коммунистов России".