Мей підписала лист, що офіційно запустив Brexit

Мей має інформувати британський парламент про те, що вона офіційно повідомила Брюссель про запуск процедури Brexit
Фото: ЕРА

29 березня офіційне повідомлення про початок процедури виходу Великої Британії з Європейського Союзу, підписане прем'єр-міністром країни Терезою Мей, буде передане голові ЄС Дональду Туску.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підписала лист, який офіційно запускає Brexit – процедуру виходу Великої Британії з Європейського союзу, повідомляє ВВС.

Мова йде про повідомлення, яке має бути зроблене згідно зі статтею 50 Лісабонського договору. Воно буде передане голові ЄС Дональду Туску 29 березня.

Того ж дня Мей повинна інформувати британський парламент про те, що вона офіційно повідомила Брюссель про запуск процедури Brexit.

На референдумі про вихід Великої Британії з Європейського союзу, який відбувся 23 червня 2016 року, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% хотіли залишитися в ЄС. Більшість жителів Шотландії і Північної Ірландії проголосувала за збереження членства країни в ЄС.

Уряд Великої Британії вніс на розгляд парламенту законопроект про початок офіційної процедури виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу 26 січня. Парламент країни ухвалив його в остаточному вигляді 14 березня. 16 березня згоду на Brexit дала королева Великої Британії Єлизавета II.

Європейська рада має обговорити свою позицію в переговорах щодо виходу Великої Британії з ЄС 29 квітня.