Мей планує зробити кадрові зміни в уряді Великобританії – ЗМІ

Мей має намір звільнити кількох міністрів
Фото: EPA

За даними газети The Independent, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей планує звільнити міністра освіти Джастін Грінінг, міністра у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії Грега Кларка і ще кількох чиновників.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей має намір провести кадрові зміни в уряді країни. Про це пише The Independent.

Про нововведення глава британського уряду планує повідомити 8 січня.

Видання зазначає, що Мей ухвалила рішення після відставки керівника апарату прем'єр-міністра Даміана Ґріна, який звільнився після того, як у нього нібито виявили порнографічні матеріали на робочому столі.

За даними газети, Мей планує звільнити міністра освіти Джастін Грінінг, міністра у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії Грега Кларка і ще кількох чиновників.

Видання пише, що міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона, міністра внутрішніх справ Ембер Радд, міністра з питання Brexit Девіда Девіса і канцлера казначейства Філіпа Гаммонда прем'єр-міністр звільняти не планує.

Голову Консервативної партії Великобританії Мей було призначено прем'єр-міністром країни 13 липня 2016 року. Офіційне призначення відбулося під час аудієнції з королевою Єлизаветою II. Перед цим монарх прийняла відставку колишнього глави уряду Девіда Кемерона.