Меркель хоче закрити британцям в'їзд у ЄС через поширення "індійського" штаму коронавірусу – ЗМІ

Позицію Меркель поділяють не всі європейські лідери, пишуть ЗМІ
Фото: ЕРА
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель наполягатиме на введенні заборони на в'їзд до всіх країн ЄС жителям Великобританії, незалежно від їхнього статусу вакцинації проти коронавірусної інфекції. Про це, посилаючись на свої джерела, написала газета The Times 28 червня.

За даними ЗМІ, Меркель хоче, щоб Великобританію в ЄС занесли до переліку "країн, що спричиняють занепокоєність" через поширення штаму коронавірусу "Дельта", який уперше виявили в Індії.

Це питання обговорюватимуть на засіданні об'єднаного європейського комітету з урегулювання кризових ситуацій, і, за даними The Times, низка країн має намір виступити проти ініціативи Меркель.

Зокрема, ідеться про Грецію, Іспанію, Мальту, Кіпр і Португалію.

Як пише The Sun, міністерка закордонних справ Іспанії Аранча Гонсалес Лая сьогодні вже оголосила, що країна прийматиме британців, які вакциновані або мають негативний тест на коронавірус, не відправляючи їх на самоізоляцію. Португалія прийматиме туристів із Великобританії, якщо вони вакциновані.

У Німеччині Сполучене Королівство через "індійський" штам занесено у список країн, де циркулюють потенційно небезпечні варіанти COVID-19, з 23 травня, пише The Guardian.

Контекст:

Уперше виявлений в Індії штам коронавірусу "Дельта" зареєстрували вже в 92 країнах, повідомили 22 червня у ВООЗ. Він стає домінантним у світі через високу здатність передаватися від людини до людини, зауважували в організації.

За словами епідеміологині ВООЗ Марії ван Керкхове, зараження варіантом коронавірусу "Дельта" збільшує ризик госпіталізації, але доказів, що штам є смертоноснішим, немає.

За офіційними даними, протягом минулого тижня у Великобританії підтвердили понад 35 тис. випадків інфікування штамом "Дельта". "На частку варіанта "Дельта" наразі припадає приблизно 95% випадків, секвенованих у Великобританії", – ідеться в повідомленні на сайті уряду Великобританії.