"Ми їдемо завтра, ми не залишимося тут". Москву вночі атакували безпілотники, місцеві жителі публікують відео наслідків удару

У районі вибуху перекрито рух
Фото: depositphotos.com

У ніч проти 30 липня в елітному комплексі "Москва-Сіті" у столиці країни-агресора РФ стався вибух. Про це повідомляє пропагандистське агентство ТАСС.

Унаслідок цього пошкоджено 50-поверхову будівлю "IQ-квартал", вибито скло в кількох інших будівлях.

У міністерстві оборони РФ заявили, що Москву атакувало три безпілотники. Один із них нібито знищили в повітрі над Одинцовським районом Московської області, а два інші – придушено засобами радіоелектронної боротьби, вони впали на території "Москва-Сіті".

Мер Москви Сергій Собянін стверджує, що столицю РФ атакували українські дрони. За його словами, "незначно пошкоджено фасади на двох офісних вежах".

Telegram-канал Astra опублікував добірку відеозаписів місцевих жителів, на які потрапив момент удару й наслідки атаки.

"Ми їдемо завтра, ми не залишимося тут", – каже одна із жительок Москви, яка зняла момент вибуху.

Водночас ТАСС зазначає, що "через НП" на вильоти і прильоти закривали московський аеропорт "Внуково". Згодом його роботу відновили.

У районі вибуху перекрито рух. За попередніми даними, постраждала одна людина.

Українська сторона нічної атаки на Москву не коментувала.

Контекст:

Протягом останніх місяців безпілотники атакували столицю Росії кілька разів.

30 травня московська мерія повідомляла, що через дрони, які атакували столицю країни-агресора, по медичну допомогу звернулося двоє людей. ЗМІ писали про кілька пошкоджених будівель у місті. За даними Telegram-каналу Shot, цього дня в повітряній атаці на Москву було використано понад 30 безпілотників: 19 із них нібито збили на підльоті до міста. Міністерство оборони РФ стверджує, що БПЛА начебто було загалом вісім і всі їх "уразили".

Уранці 4 липня в Москві й Московській області сталося кілька вибухів. Російське міноборони поінформувало, що вранці система ППО збила чотири із п'яти БПЛА, які летіли на Москву. Ще один нібито "внаслідок радіолокаційної боротьби" впав у Московській області. Один із дронів влучив у військову частину в підмосковній Кубинці, писала Baza.

24 липня було зафіксовано влучання біля міноборони РФ і одного з підрозділів ГРУ.

Для України на тлі останніх масованих ракетних ударів РФ те, що відбувається в Москві, – це "третьорядна й малоцікава подія", заявили в Офісі президента. Радник глави ОПУ Михайло Подоляк припустив, що дрони, які атакували Москву, можуть бути російськими. "Можливо, не всі дрони готові атакувати Україну й хочуть повернутися до своїх творців", – зазначив він. 

4 червня телеканал CNN повідомив із посиланням на джерела, що Україна створила всередині Росії мережу агентів і прибічників, які займаються диверсіями проти російських цілей. Зокрема вони могли стояти за нещодавньою атакою на Кремль, ідеться в публікації.