Міністерка оборони Іспанії про листи з вибухівкою: Жодна подібна дія не змусить нас змінити рішення підтримувати Україну

Роблес (на фото вона з міністром оборони України Олексієм Резніковим в Одесі) підтвердила отримання щонайменше п'яти пакетів із вибухівкою
Фото: ЕРА
Щонайменше п'ять пакетів із вибухівкою одержали в Іспанії різні установи, серед них – Центр супутникового контролю Іспанії та авіабаза Торрехон-де-Ардос.

Про це на брифінгу в Одесі розповіла міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляє "Укрінформ".

"Наразі можу підтвердити, що отримано щонайменше п'ять листів-посилок із вибуховими пристроями. Вони були направлені на адресу різних об'єктів, у тому числі в Центр супутникового контролю й на базу Торрехон-де-Ардос", – сказала вона.

За словами Роблес, посольство України в Мадриді входить до цього переліку. Поліція розслідує ці факти, зазначила вона.

"Хочу наголосити, що жодна з таких чи подібних дій не змінить чітке рішення Іспанії продовжувати підтримку України у відстоюванні територіальної цілісності та суверенітету, – додала Роблес. – У нас є чітке розуміння, що Україна зараз бореться за справедливу справу".

Контекст:

30 листопада у посольстві України в Іспанії вибухнув конверт. Листа надіслали на ім'я українського посла Сергія Погорельцева. Посилка викликала підозру в секретаря посла, оскільки на ній не було зворотної адреси. Внаслідок вибуху дістав незначні поранення комендант посольства. Інші співробітники консульства не постраждали.

Після інциденту міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наказав посилити заходи безпеки в усіх представництвах країни за кордоном. За його словами, 30 листопада й 1 грудня листи з погрозами отримало ще два українські посольства за кордоном. Про які країни йдеться, Кулеба не уточнив.

В Іспанії 1 грудня знайшли ще чотири листи з вибухівкою.