Міноборони Білорусі повідомило про навчання з переведення з мирного на воєнний час

За даними Генштабу ЗСУ, у Білорусі мають намір збільшити чисельність армії
Фото: Министерство обороны Республики Беларусь / Telegrаm
Міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення військових навчань, у межах яких відпрацьовуватимуть заходи "з переведення з мирного на воєнний час". Про це йдеться в повідомленні відомства у Telegram.

"У збройних силах Білорусі почалися заняття з бойової готовності. [...] Загальна спрямованість занять полягає у проведенні комплексу послідовних тренувань з усіма категоріями військовослужбовців, підрозділами, військовими частинами, з'єднаннями, органами військового управління з організованого виконання заходів із переведення з мирного на воєнний час", – ідеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що заходи проводять відповідно до плану підготовки ЗС за призначенням у 2021/2022 навчальному році.

"Заняття з бойової готовності проводять після чергового призову на військову службу та засвоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки", – пояснили у міноборони.

7 червня Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що в межах створення південного оперативного командування передбачено збільшення чисельності збройних сил Республіки Білорусь до 80 тис. осіб.

Контекст:

За даними з відкритих джерел, чисельність ЗС Білорусі станом на 2020 рік становила 65 тис. осіб, із яких 45 тис. військовослужбовців і 20 тис. цивільного персоналу. Приблизно 290 тис. осіб перебуває в запасі.

Згідно з рейтингом Global Firepower 2022, Білорусь за сукупною військовою могутністю посідає 52-ге місце зі 142 країн світу. Україна в цьому рейтингу на 22-му рядку, а Росія – на другому. За розміром оборонного бюджету Білорусь – на 87-му місці, поступаючись усім сусідам.