Міноборони Японії анонсувало передавання Україні дронів та фургонів

У Японії наголошують, що допомога Україні не є летальною
Фото: ЕРА
Японія надасть Україні невеликі безпілотники та фургони цивільного призначення, поінформувало 4 серпня міноборони Японії.

Відомство зазначило, що автомобілі доправлять на запит уряду України.

"Оскільки РФ і надалі вторгається в Україну, [...] з березня ми надали каски, захисні маски, захисний одяг, невеликі дрони тощо в сусідні з Україною країни літаками сил самооборони. [...] Міноборони та сили самооборони і надалі надаватимуть Україні максимальну підтримку", – ідеться у заяві.

Міноборони Японії наголошує, що допомагає Україні постачанням товарів нелетального характеру.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Японія приєдналася до міжнародних санкцій проти агресора. Зокрема, заборонила імпорт російського золота.

Крім того, Японія, як зазначено на сайті японського уряду, передає Україні безпілотники, бронежилети, каски, зимове бойове обмундирування, намети, засоби гігієни, біноклі, освітлювальні прилади, медикаменти тощо. Вона планує надати Україні гуманітарну допомогу на суму $300 млн та фінансову підтримку в розмірі $600 млн.

Посол України в Японії Сергій Корсунський говорив в інтерв'ю ТСН, яке опублікували 1 серпня, що після відкритого вторгнення Росії в Україну Японія прийняла у себе 1600 українців, "попри надзвичайно жорстку політику еміграції".