Міноборони РФ замовило понад 20 тис. медалей для учасників боїв у Сирії

Росія нагородить понад 20 тисяч військових за участь у боях в Сирії
Фото: EPA

Росія витратить до 45 млн руб. на медалі для учасників бойових дій у Сирії, повідомляється на сайті державних закупівель РФ.

Міністерство оборони Російської Федерації (РФ) оголосило тендер на закупівлю понад 20 тис. медалей для учасників військової операції у Сирії. Відомство витратить на них до 45 млн руб. (близько 21 млн грн), повідомляється на сайті державних закупівель РФ.

Міністерство оборони РФ замовило медалі, відзнаки, пам'ятні знаки, футляри та бланки посвідчень. На необхідну геральдичну продукцію відомство витратить до 45 млн руб.

Російські військові отримають медалі "За звільнення Пальміри", "За розмінування Пальміри", "За військову доблесть", "За трудову доблесть", "За бойові заслуги", "Пам'яті героїв Вітчизни" та інші.

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину держави контролюють бойовики ІДІЛ.

У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ почала коаліція на чолі з США. У вересні 2015 року до участі у конфлікті приєдналася Росія.


23–24 січня 2017 року в Астані вперше з початку військового конфлікту у Сирії в 2011 році представники уряду й опозиційних сил країни зустрілися за столом переговорів.

Країни-гаранти Росія, Іран і Туреччина домовилися створити тристоронній механізм контролю за дотриманням режиму припинення вогню у Сирії та недопущення провокацій.

6 лютого відбулася ще одна нарада міжнародної групи з припинення вогню у Сирії, наступна відбудеться 15–16 лютого в Астані.