Мюллер поки що не вважає Трампа підозрюваним у змові з Росією – The Washington Post

Трамп уважає невисоким ризик кримінального переслідування, зазначає The Washington Post
Фото: ЕРА

Спецпрокурор Роберт Мюллер готує доповідь про дії президента США Дональда Трампа під час перебування на посаді та його потенційне перешкоджання правосуддю, повідомили джерела The Washington Post.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує втручання Росії в американські вибори у 2016 році, повідомив адвокатам президента США Дональда Трампа, що той поки не є підозрюваним у змові з Росією, але розгляд стосовно нього триває. Про це пише 3 квітня The Washington Post із посиланням на джерела.

Водночас на закритих переговорах на початку березня 2018 року Мюллер говорив про Трампа як про суб'єкта його розслідування стосовно втручання РФ у вибори. Під "суб'єктом" у США мають на увазі особу, яка фігурує у розслідуванні, але щодо якої поки що немає доказів для висунення обвинувачення.

Спецпрокурор також повідомив адвокатам Трампа, що готує доповідь про дії президента під час перебування на посаді та потенційне перешкоджання правосуддю.

Мюллер також уважає за потрібне допитати Трампа у справі про російське втручання та його ймовірний намір зірвати розслідування.

Водночас сам Трамп уважає, що ризик кримінального переслідування відносно невисокий, зазначає видання.

У жовтні 2016 року влада США офіційно обвинуватила Росію у зламі серверів американських партій, а також у втручанні у процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці обвинувачення назвали "нісенітницею".

8 листопада 2016 року республіканця Трампа обрали президентом США.

10 грудня 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася у президентські вибори у США з метою допомогти Трампу здобути перемогу. Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав такі обвинувачення "непристойними".

В опублікованій доповіді американської розвідки йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори у США.