МЗС Росії викликало американського посла через "неприйнятні висловлювання" Байдена про Путіна

Путіна Байден (на фото зліва) називав кривавим диктатором
Фото: ЕРА
Через "неприйнятні" з погляду російської влади висловлювання президента США Джо Байдена про президента РФ Володимира Путіна ноту протесту вручили 21 березня американському послу в Москві Джону Саллівану. Про це проінформувало МЗС Росії.

"Послу США Саллівану, якого викликали в міністерство закордонних справ Російської Федерації, було зроблено демарш і вручено ноту протесту у зв'язку з нещодавніми неприйнятними висловлюваннями глави Білого дому Байдена на адресу президента Росії", – ідеться у повідомленні.

Російські дипломати стверджують, що заяви Байдена "не варті державного діяча настільки високого рангу" і "ставлять російсько-американські відносини на межу розриву".

"Ворожі дії проти Росії дістануть рішучу і тверду відсіч", – заявили у МЗС РФ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

15 березня верхня палата Конгресу США Сенат одноголосно ухвалила резолюцію, яка засуджує Путіна як воєнного злочинця через вторгнення РФ в Україну. Байден того самого дня, відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що вважає Путіна воєнним злочинцем.

17 березня, виступаючи на заході, присвяченому Дню святого Патріка, Байден заявив, що Путін – кривавий диктатор і бандит.