На авіапідприємстві в Таганрозі токсичним металом масово отруїлися офісні працівники – ЗМІ

Підприємство займається розробленням авіатехніки
Фото: beriev.com

За інформацією "Коммерсанта", талій, який не використовують у виробництві, виявили в організмі 25 співробітників Таганрозького авіаційного науково-технічного комплексу імені Берієва.

У російському Таганрозі токсичним металом талієм отруїлися офісні працівники, співробітники юридичного та економічного відділів авіаційного науково-технічного комплексу (ТАНТК) імені Берієва. Про це з посиланням на постраждалих повідомляє "Коммерсантъ".

Талій, який не використовують на виробництві, виявили в організмі 25 співробітників підприємства, 17 із них лікуються в лікарнях Москви, Ростова і Таганрога.

Найбільше постраждав провідний інженер Костянтин Колесников, у крові якого норма талію перевищена у 150 разів. У листопаді 2017 року він поскаржився на гострий біль у животі, після чого в міській лікарні діагностували гастрит. За кілька днів у Колесникова випало волосся, а у грудні він уже не міг самостійно пересуватися. Отруєння талієм йому підтвердили в січні 2018 року. Провідного інженера вдалося реанімувати після зупинки серця.

Співробітники ТАНТК уважають подію навмисним отруєнням. За інформацією видання, отруєння тривають.

"Коммерсанту" постраждалі розповіли, що їм відмовляються виплачувати компенсацію і оформляти подію як нещасний випадок на виробництві.

Керівництво підприємства ситуації не коментує.

ТАНТК імені Берієва займається розробленням авіаційної техніки, виготовленням та випробуванням її дослідних зразків, а також іншими видами діяльності, пов'язаної з авіацією.