На Камчатці восьмеро туристів загинули під час сходження на вулкан

На Ключевському вулкані загинули туристи
Фото: wikipedia.org
Під час сходження на вулкан Ключевського на Камчатці в Росії загинуло восьмеро туристів. Про це розповів заступник глави уряду Камчатського краю Роман Василевський, повідомило російське агентство "Інтерфакс".

У групі, яка здійснювала сходження, було 12 росіян, включно з двома гідами. 3 вересня на зв'язок із рятувальниками вийшов один із гідів, повідомивши, що на висоті 4200 м загинуло троє людей, а один із гідів зламав ногу.

4 вересня стало відомо, що загинуло шестеро, повідомив "Інтерфакс". 5 вересня гід повідомив, що загинуло ще двоє людей. Обставини їхньої смерті наразі невідомі.

Станом на 5 вересня на вулкані залишається четверо: двоє – на висоті приблизно 4100 м, ще двоє – у будиночку вулканологів на висоті 3300 м. Сьогодні вранці на схилі Ключевського на висоті 1330 м, за даними "Інтерфаксу", змогла висадитися група рятувальників, результатів рятувальної операції поки не повідомляли.

Контекст:

Ключевська Сопка (Ключевський вулкан) – найвищий активний вулкан Євразії. Його висота – 4,8 тис. метрів. Це один із найнебезпечніших вулканів для туристів на Камчатці.

Сопка складається з насипних відкладень вулканічних порід, перемішаних із льодом, зі снігом. У будь-яку пору року підйом на Ключевську Сопку пов'язаний із ризиком для життя.