На МКС полагодили систему постачання кисню в російському модулі. Витік там почався ще в серпні

Місце витоку повітря в російському модулі МКС знайшли за допомогою пакетика із чаєм
Фото: Роскосмос / Facebook

Систему постачання кисню "Электрон-ВМ", встановлену на російському модулі Міжнародної космічної станції, запустили знову, заявили в "Роскосмосі".

Екіпаж Міжнародної космічної станції полагодив систему постачання кисню "Электрон-ВМ", яка встановлена на російському модулі станції "Звезда", повідомила пресслужба "Роскосмосу" "Інтерфаксу" 17 жовтня.

Систему запустили знову, зараз вона функціонує в повному обсязі, заявило відомство.

Уперше про витік повітря "Роскосмос" повідомив 20 серпня, пише "Інтерфакс". 30 вересня в "Роскосмосі" заявили, що витік відбувається в перехідному відсіку службового модуля "Звезда". Відомство стверджувало, що ситуація небезпеки для космонавтів не становить.

Точне місце витоку знайшли 15 жовтня, зазначає "Інтерфакс" – тріщину виявили за допомогою пакетика із чаєм, який притягнуло до ділянки із тріщиною у відсіку. На випадок перебоїв у МКС є запаси кисню. Крім того, в американському модулі працює окрема система постачання кисню.

Зараз на станції працюють російські космонавти Анатолій Іванишин, Іван Вагнер, Сергій Рижиков і Сергій Кудь-Сверчков, а також астронавти НАСА Крістофер Кессіді та Кетлін Рубінс.