На парад на честь Дня Перемоги до Путіна прибув тільки президент Таджикистану

Парад відбувся на Красній площі
Фото: kremlin.ru
На параді на честь Дня Перемоги, який відбувся 9 травня в Москві, разом із президентом Росії Володимиром Путіним був присутній тільки президент Таджикистану Емомалі Рахмон. Про це повідомили сайт Кремля і телеканал "Дождь".

Разом із президентом Росії за парадом спостерігав президент Республіки Таджикистан Емомалі Рахмон.

В адміністрації президента РФ повідомили, що в параді на Красній площі брало участь приблизно 12 тис. військовослужбовців і понад 190 одиниць військової техніки, а завершив парад проліт 76 літаків і вертольотів.

"Радио Свобода" звернуло увагу, що під час виступу на параді Путін не згадав союзників, які разом із Радянським Союзом перемогли в 1945 році у Другій світовій війні.

Про виступ на параді Рахмона не повідомляють.

Контекст:

У 2020 році в Москві на параді до Дня Перемоги, перенесеному через коронавірус із 9 травня на 24 червня, перебували лідери Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Сербії, Таджикистану, Узбекистану, зазначає РБК.

Напередодні 9 травня Путін не став вітати з Днем Перемоги президентів України і Грузії Володимира Зеленського і Саломе Зурабішвілі, але привітав лідерів низки інших пострадянських країн, зокрема президента Таджикистану.

Друга світова війна почалася у вересні 1939 року, водночас у російській історіографії згадано Велику Вітчизняну війну – із 22 червня 1941 року до 9 травня 1945 року. Завершилася Друга світова війна 2 вересня 1945 року капітуляцією Японії.