На США насувається новий тропічний шторм "Ніколас". Країна ще не оговталася від "Іди"

Постраждалій від "Іди" Луїзіані загрожує новий ураган
Фото: EPA
На американські штати Техас і Луїзіана насувається тропічний шторм "Ніколас", який може спровокувати масштабні повені. Про це 13 вересня повідомив Центр прогнозування погоди США.

Синоптики зазначили, що можливі зливи, урагани і торнадо. Основною загрозою будуть зливи на південному заході Луїзіани.

Про загрозу попередили Порт Аранзас, населені пункти поблизу заток Галвестон, Аранзас, Сан-Антоніо і Матагорда, південну і східну частини округу Г'юстон.

За оцінкою телеканала CNN, можливі повені загрожують понад 9 млн осіб. CNN зазначає, що країна ще не до кінця оговталася від урагану "Іда". Зокрема, в Луїзіані понад 117 тис. домогосподарств усе ще без електрики.

Губернатор Луїзіани Джон Бел Едвардс оголосив надзвичайний стан. "Найсерйозніша загроза для Луїзіани – в південно-західній частині штату, де триває відновлення після урагану "Лаура" і травневої повені. У цьому районі можливі зливи та раптові повені. Однак також імовірно, що на всю Південну Луїзіану цього тижні очікують зливи, зокрема в районах, нещодавно постраждалих від урагану "Іда", – додав Едвардс.

Контекст:

США 29 серпня накрив один із найпотужніших ураганів в історії країни. Першими під удар потрапили штати Луїзіана і Міссісіпі. Без електрики залишився понад 1 млн осіб. Безліч будинків затоплено і зруйновано, люди опинилися заблокованими на дахах і горищах. Швидкість вітру сягала 230 км/год.

На початку вересня "Іда" дійшла до північного сходу країни. У штатах Нью-Йорк і Нью-Джерсі оголосили надзвичайний стан, у місті Нью-Йорк зупинили роботу всіх ліній метрополітену через те, що багато станції було затоплено.

Місцева влада повідомляла про 82 жертв урагану "Іда".