На військовій базі в російському Пскові біля латвійського кордону вибухнули два ударні вертольоти

Гелікоптери були на ремонті
Фото: ЕРА
На військовій базі в російському Пскові з невідомих причин вибухнули два вертольоти Ка-52. Про це 31 жовтня повідомило видання Baza.

За даними російського видання, техніка перебувала на території військового аеродрому, що розташований неподалік від російсько-латвійського кордону. Гелікоптери були на ремонті, ідеться в повідомленні.

Журналісти зазначають, що приблизно о 22.00 30 жовтня в частині пролунало кілька вибухів, а потім військові побачили розкидані уламки двох вертольотів.

"Вибух був такої сили, що уламки фюзеляжу розлетілися на 200 метрів навколо. З якої причини вибухнули Ка-52, невідомо", – написало видання. 

Офіційно міноборони Росії поки що не коментувало інциденту на військовому аеродромі.

За даними джерела "Север.Реалии", це була диверсія.

"Проникнути на територію цієї частини досить просто, там захист нульовий  із будь-якого села можна зайти й потрапити просто на злітку. Хтось проник на територію частини, заклав якусь речовину в моторні відсіки двох вертольотів і підірвав. Навіть займання не було, вибухи були безпосередньо всередині моторних відсіків",  розповів співрозмовник журналістів.

Контекст:

Ка-52 "Алігатор"  російський бойовий розвідувально-ударний вертоліт. Він призначений для знищення танків, броньованої і неброньованої бойової техніки, живої сили та вертольотів противника.

Росія використовує цей вертоліт у війні проти України. Сили оборони України неодноразово збивали Ка-52. Зокрема, такий вертоліт збили 31 жовтня на півдні України.