Навальний: А ось що думають користувачі LinkedIn про дії Порошенка щодо блокувань ми дізнатися не зможемо

Олексій Навальний пожартував щодо заборони російських соцмереж в Україні
Фото: EPA

Російський опозиціонер Олексій Навальний нагадав, що ще до рішення президента України Петра Порошенка про заборону російських соцмереж, у РФ уже блокували соцмережу LinkedIn.

Російський опозиціонер Олексій Навальний на своїй сторінці у Facebook зазначив, що в Росії практикують заборони соцмереж, як це зробив президент України Петро Порошенко щодо російських "Одноклассников" і "ВКонтакте".

"А ось що думають користувачі LinkedIn про дії Порошенка щодо блокувань ми не зможемо дізнатися. Адже LinkedIn заблоковано в Росії", – написав він.

4 серпня 2016 року Таганський районний суд задовольнив позов Роскомнагляду, яким вимагали заблокувати LinkedIn. Повідомляли, що компанія не перенесла сервери в Росію, а також збирає і передає інформацію про громадян, які не є користувачами мережі, без їхньої згоди. Московський міський суд визнав законним блокування LinkedIn. 17 листопада соціальну мережу було занесено в реєстр заборонених сайтів і заблоковано на території Росії.

Сьогодні президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року про фізичних та юридичних осіб, проти яких уводять антиросійські санкції на строк від одного до трьох років.

В оновлених списках обмеження вводять щодо 468 юридичних осіб та 1228 фізичних осіб.